طراحی نقشه کابینت آشپزخانه بر اساس اصول تخصصی

طراحی نقشه کابینت آشپزخانه در اولین گام بر اساس کتاب نویفرت که یک مرجع بسیار مهم برای استاندارد در سطح جهانی است، انجام می شود. در گام بعدی باید مباحث رفتار شناسی و حرکت شناسی افراد در محیط های مختلف را در نظر داشت. مرحله سوم و مهم ترین مرحله رعایت اعداد و استاندارد هایی است که کابینت کاران بعد از سال ها تجربه به آن ها دست یافته اند. این تجارب بسیار با ارزش هستند و استفاده از آن ها مانند گنجینه ای ارزشمند است. طراحی کابینت در طراحی دکوراسیون داخلی شاخه ای مهم و بسیار تخصصی است. در ادامه تعدادی از اصول مهم و استاندارد ها را برای طراحی نقشه کابینت آشپزخانه برای شما قرار داده ایم.

طراحی نقشه کابینت آشپزخانه بر اساس اصول تخصصی

ملاحظات اولیه در چیدمان نقشه کابینت آشپزخانه

برای شروع حل کردن یک نقشه عالی باید یک سری ملاحظات را در نظر گرفته و آن را ملکه ذهن خود کنید. ابتدا اندازه دیوار ها داخل نرم افزار اتوکد و یا حتی دستی برای خود بکشید. اولین چیزی که برای حل نقشه مهم است، جای قرار گیری فاضلاب و آب است. جایگاه فاضلاب را حتما در نقشه مشخص کنید تا سینک و یا اگر ماشین ظرفشویی و لباسشویی در آشپزخانه است آن ها را در موقعیت صحیح خود قرار دهید. مورد بعدی شیر گاز و لوله هود است. مشخص کردن جای شیر گاز برای شما محل قرار گیری گاز را مشخص می کند. در استاندارد های نظام مهندسی ایران گاز مبله و یا رو میزی به هیچ عنوان نباید پایین شیر قرار بگیرد. شیر گاز همیشه باید گوشه و انتهای گاز باشد تا حرارت گاز نا خواسته باعث انفجار نشود. در نظر داشته باشید که اگر شیر گاز بالای گاز قرار گرفته باشد نظام مهندسی نقشه شما را تایید نخواهد کرد.

به دنبال طراحی دکوراسیون هستید؟

ما به شما کمک می کنیم به راحتی و با کمترین قیمت دکوراسیون خود را طراحی کنید. برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.

تماس بگیرید!

یخچال باید نزدیک ترین دسترسی به ورودی آشپزخانه را داشته باشد تا از رفت آمد های زیاد و ناخواسته در محوطه پخت و پز جلوگیری شود. برای مطالعه دقیق تر محل قرار گیری سه وسیله اصلی آشپزخانه مقاله مربوط به مثلث کار در آشپزخانه را مطالعه بفرمایید. کنار یخچال را میتوانید کمدی کار کنید، کمدی فر و مایکروویو هم میتوانید در کنار یخچال و با فاصله یک کمدی قرار بگیرد. یچال باید از گاز فاصله داشته باشد تا گرمای گاز به یخچال آسیب نزند.

کشو ها را حتی الامکان در گوشه کابینت ها قرار ندهید. یخچال، ماشین لباسشویی، ظرفشویی ، فر و مایکروفر نیز بهتر است در گوشه قرار نگیرد. درب یخچال باید کامل باز شد و قرار گرفتن آن در گوشه باعث اختلال در عملکرد یخچال خواهد شد. دو طرف سینک و گاز هم بهتر است که میز کار باشد و کابینت های قدی نباید کنار گاز و یا سینک قرار بگیرد. آبریزش سینک و حرارت گاز به ام دی اف صدمه می زند و اگر روکش ممبران کار شده باشد باعث باد کردن روکش آن می شود.

طراحی نقشه کابینت آشپزخانه بر اساس اصول تخصصی

استاندارد نقشه کابینت های ایرانی

استاندارد در طراحی نقشه کابینت بسیار مهم است. استاندارد کابینت برای گاز و کشوهای پایین آن ۹۴ سانتیمتر، یخچال ساید ۱۰۰ سانتیمتر، یخچال دو قلو بسته به نوع و مارک آن ۱۲۰- ۱۳۵ سانتیمر، سینک ظرفشویی ۱۲۰ سانت که قسمت لگن آن ۹۰ سانتیمتر است. ماشین لباسشویی و ظرفشویی هر کدام ۶۴ سانتیمتر، فر ۶۰ *۶۰، مایکروفر ۶۰*۴۵ و در نهایت اندازه ای که برای کابینت پکیج در نظر گرفته می شود بنا به سایز و مارک آن ۵۵-۶۵ است. ارتفاع کشو ها را برای زیر گاز معمولا در سه اندازه کوچک (۱۷ سانتیمتر) متوسط (۲۲ سانتیمتر) و بزرگ (۳۴ سانتیمتر) به کار می برند.

طراحی نقشه کابینت آشپزخانه بر اساس اصول تخصصی

استاندارد های نویفرت در طراحی نقشه کابینت آشپزخانه

تفاوت بین انجام یک پروزه طراحی کابینت موفق و یا ناموفق بودن آن در رعایت استاندارد های مشخصی است. این اندازه ها می تواند شامل اندازه وسایل آشپزخانه و یا فاصله استاندارد آن ها از یکدیگر باشد. ارتفاع و یا عرض مورد نیاز برای آسایش افراد نیز باید در نظر گرفته شود. استاندارد وسایل عموما برای مایکروویو ۶۰ و در ارتفاع ۴۵ و برای اجاق گاز ۹۰ سانتیمتر است. اجاق گاز باید طوری طراحی شود که معمولا ۶۰ سانتیمتر از گوشه فاصله داشته باشد. در مورد سینک ظرفشویی اندازه ها به عمق و اندازه لگن آن بستگی دارد و اینکه آیا تمایل دارید، سینک توکار نصب کنید و یا روکار. آیا قصد دارید سینک را روی جزیره نصب کنید و یا آن را روی صفحه اصلی کابینت کار کنید. در صورتی که لگن کابینت در کابینت مخصوص خود قرار بگیرد، مهم نیست که قسمت سینی سینک روی کابینت و یا ماشین ظرفشویی قرار بگیرد،

یراق ها و سبدهایی که قصد استفاده از آن ها را در داخل کابینت آشپزخانه دارید بر روی طراحی نقشه کابینت تاثیر می گذارد. در خصوص کشو ها باید قرار نگرفتن آن ها در گوشه و جهت باز شدن آن ها توجه کنید. در مورد کشو ها اندازه یراق ها تعیین کننده عرض آن نیز است. یراق های کشویی سنتی با اندازه های ۴۰ سانتی متر، ۵۰ سانتی متر یا ۶۰ سانتی متر و یا ۹۰ سانت برای کشوهای زیر گاز به کار می روند. در ریل های جدید تر این عدد تا ۱۲۰ سانت هم افزایش یافته است. انواع دیگری از یراق آلات که می توانند آشپزخانه را شیک تر نشان دهند را نیز در نقشه خود لحاظ کنید، مانند سوپری های ادویه (۱۵ تا ۲۰ سانتی متر)، سوپری های بلند (۴۰،۴۵،۵۰،۵۵، ۶۰ سانتیمتر) و …

مطالب مرتبط
نظرات کاربران

2 نظر در مورد “ طراحی نقشه کابینت آشپزخانه بر اساس اصول تخصصی ” ثبت شده است


  • خانیزاده

    حداقل فاصله بین کابینت های دو طرف چقدر باشه که استاندارد باشه هم اینکه چون فضا نداریم کابینت ها کم نشه؟

    ۱۷:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۹ پاسخ

    • udecor

      سلام وقت بخیر
      حداقل فاصله بین کابینت ها بدون یخچال ۹۰ و اگر یخچال وجود داشته باشد ۱۲۰ است. این اندازه حداقل است و بهتر است که تا جاییکه آشپزخانه شما اجازه می دهد فضای رفت آمد را فراخ کنید. برای راهنمایی و مشاوره چیدمان تماس بگیرید.

      ۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۰ پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سفارش طراحی کابینت و دکوراسیون مغازه

شماره خود را وارد کنید طراحان ما تا ۲۴ ساعت آینده با شما تماس می گیرند

طراحی کابینت و دکوراسیون

درخواست طراحی از مجموعه یودکور